Laugeman Mondverzorging

Tandplaque

Bloedend tandvlees veroorzaakt door tandplaque
De oorzaak van bloedend tandvlees is tandplaque. De bacteriën aanwezig in het tandplaque veroorzaken irritaties en bloedingen tijdens het poetsen. Dagelijkse verzorging van uw tanden en tong kunnen bloedend tandvlees voorkomen. Toch kunt u last krijgen van bloeden tandvlees. Bloedend tandvlees kunt u zelf thuis behandelen met een goede dagelijkse mondverzorging.

Bloedend tandvlees behandelen
Met een goede dagelijkse mondverzorging kunt u bloedend tandvlees dagelijks thuis behandelen. Wat kunt u doen om het bloedende tandvlees te behandelen?

  • Eet niet te vaak tussendoortjes en drink niet te veel suikerhoudende dranken op een dag.
  • Minimaal driemaal per dag tanden poetsen met een tandpasta die niet schuurt (Fresh and Clear tandpasta schuurt niet) met een zachte tandenborstel.
  • Tweemaal per dag reinigen van de tong met een tongreiniger, zodat de plaque van de tong niet kan verplaatsen naar de tanden en het tandvlees.
  • Minimaal tweemaal per dag interdentaal reinigen (stoken, ragen, flossen). Vraag uw tandarts of mondhygiënist hiervoor om persoonlijk advies.
  • Wanneer u last heeft tandsteenvorming, laat dit dan verwijderen door uw mondhygiënist.
  • Ga minimaal tweemaal per jaar naar een mondhygiënist of tandarts.

Bloedend tandvlees kan niet altijd door uzelf opgelost worden. Wanneer u het bloedende tandvlees een paar weken thuis heeft behandeld en het niet minder wordt, raadpleeg dan u tandarts of mondhygiënist. Die kunnen helpen bij de behandeling en u persoonlijk advies geven.

Kijk ook bij aandoening tandplaque, hoe tandplaque bloedend tandvlees kan veroorzaken.