Laugeman Mondverzorging

Droge mond

Gezonde mond met Laugeman
Een droge mond is een vervelend probleem en heeft gevolgen voor het gebit en de mondgezondheid.

Gevolgen van een droge mond

• Tanden en kiezen.
Speeksel zorgt in een gezonde mond voor bescherming van tanden kiezen. Bij een droge mond is er onvoldoende speeksel waardoor plaque sneller op tanden en kiezen, maar ook de tong blijft plakken.  Resultaat van een droge mond is dat er zure of zoete drank gedronken wordt en snoep gegeten wordt, waardoor eerder gaatjes ontstaan. Doordat de mond droog is, is er minder speeksel en meer plaquevorming waardoor het tandvlees eerder gaat ontsteken. In het uiterste geval kunnen tanden en kiezen los gaan staan en zullen eerder verloren gaan.

• Mondslijmvlies.
Speeksel zorgt in een gezonde mond voor bescherming van het slijmvlies. Doordat er minder speeksel is ontstaan er irritaties door het eten van pittig of zuur eten of het drinken van alcohol. Daardoor ontstaan eerder wondjes en ontstekingen op de wangen, het tandvlees en de tong. Een droge mond zorgt dat bacteriën en schimmels kunnen gedijen in de mond.

Laugeman zorgt voor een gezonde mond
Verbeter de mondhygiëne door minstens tweemaal per dag de tanden te poetsen met Laugeman Fresh and Clear tandpasta (met een zachte tandenborstel) en regelmatig de mond te spoelen met Laugeman Fresh and Close. Fresh and Close bied uitkomst bij zowel een tijdelijke als blijvende droge mond, het activeert de speekselklieren en weerhoudt bacteriën ervan zich te nestelen en vermenigvuldigen in de mond. Met de Laugeman Freshmethod bent u binnen twee weken van uw droge mond verlost.